Oczyszczanie wątroby
Anatomia wątroby
Wątroba jest największym gruczołem w organizmie człowieka. Jej masa waha się od 1,5 do 2 kilo¬gramów. Jest miękkiej konsystencji i ma kształt nieregularnego stożka ściętego o zaokrąglonych brzegach. Wypukła górna powierzchnia jest zwrócona ku przeponie i dotyka jej dolnej powierzchni, dolna zaś zwrócona na dół i do tyłu, dotyka organów jamy brzusznej. Prawie ze wszystkich stron wątroba jest osłonięta przez otrzewną, za wyjątkiem tylno- górnej powierzchni, zrośniętej z dolną powierzchnią przepony. Wątroba jest ruchliwym organem. Będąc zawieszona przy przeponie, podąża zajej ruchami przy każdym wdechu i wydechu.
Odrobaczanie
W mojej praktyce lekarskiej często spotykałem się z pacjentami, którzy po zabiegu hydrokolonoterapii, zauważali w kale martwe pasożyty, najczęściej glisty ludzkie lub owsiki. Był to dla mnie dowód na kompleksowe czyszczenie jelit, ale tez sygnał do opracowania jeszcze jednej, naturalnej metody oczyszczania organizmu - odrobaczenia. Długo szukałem odpowiednich preparatów roślinnych gdyż jestem przeciwnikiem chemicznych leków, które są niezgodne z koncepcją diety dr Dąbrowskiej. Przetestowałem też działanie licznych specyfików opartych na naturalnych komponentach. Dziś mogę zaoferować moim pacjentom unikalną metodę odrobaczania, być może najskuteczniejszą w Polsce, bo opartą na trzykrotnym zabiegu hydrokolonoterapii, czyszczeniu wątroby i doustnym przyjmowaniu zestawu silnie działających preparatów ziołowych: tabletek, nalewki i naparu ze skomponowanej przeze mnie mieszanki złożonej. Można zignorować pasożyty obecne w naszym ciele, ale czy warto, skoro powodują groźne choroby? Chemiczna walka z pasożytami przypomina koszenie trawy, która za kilka dni odrasta, żeby usunąć je z przysłowiowymi „korzeniami", trzeba co najmniej 6 tygodni i dyscypliny, ale warto to zrobić dla zdrowia i ciała.
Jak jeść aby się nakarmić
Musicie nauczyć się nakarmić nie tylko ciało, ale i duszę!
Na szczęście w ostatnich czasach ludzie już wiedzą co jeść, co jest szkodliwe, a co pożyteczne. Teraz, zatem pragnę przedstawić lekcję spożywania posiłku, czyli jak trzeba prawidłowo jeść.
Jak je większość społeczeństwa? Oni połykają jedzenie mechanicznie, nieświadomie. W trakcie posiłku cały czas myślą o pracy, rodzinie, problemach. Miliony ludzi choruje nie zdając sobie sprawy, że ich choroby pochodzą od nieregularnego i nieprzemyślanego trybu żywienia. Po posiłku wielu ludzi odczuwa dyskomfort. Czasami choroba nieprawidłowego żywienia jest tak zaawansowana, że niekiedy w momencie posiłku mogą pojawić się bóle, rozpieranie w żołądku i w jelitach. W takim stanie człowiek nie może myśleć o problemach dnia, tylko stale jest zajęty swoimi chorobami. Podstawą zdrowia i szczęścia człowieka zawsze była i zostanie wiedza, aby nakarmić fizyczne i duchowe ciało. Dzisiejsza dietetyka opiera się o murowane pojęcia o pożyteczności i ilości kalorii zjedzonych produktów, wyłączając i całkowicie ignorując zmiany w ekologii człowieka i natury, w związku z niemądrym zachowaniem człowieka, w naszych trudnych, „atomowych" czasach. Początek jedzenia to powinna być cisza, skupienie się na jakości produktów, dobre przeżuwanie i głęboki oddech dla stworzenia odpowiednich warunków - jakby „palenie jedzenia".
Zioła na wzdęcia i kruczenia z wrotyczem.
W naszej ofercie pojawiły się ostatnio zioła na wzdęcia z Wrotyczem. W skład mieszanki wchodzą piołun, wrotycz, koper, goździk oraz kminek. 1/4 łyżki mieszanki należy zalać szklanką wrzątku, odczekać 10 minut i pić 2 - 3 razy dziennie przed posiłkiem.
Poniżej przedstawiam opinię lekarza onkologa, która osobiście używa naszej mieszanki: