Oczyszczanie organizmu

Zioła na wzdęcia i kruczenia z wrotyczem.

W naszej ofercie pojawiły się ostatnio zioła na wzdęcia z Wrotyczem. W skład mieszanki wchodzą piołun, wrotycz, koper, goździk oraz kminek. 1/4 łyżki mieszanki należy zalać szklanką wrzątku, odczekać 10 minut i pić 2 - 3 razy dziennie przed posiłkiem.

 

 

Poniżej przedstawiam opinię lekarza onkologa, która osobiście używa naszej mieszanki:

 

Sz. Pan dr

Borys Boligar

 

Bardzo serdecznie Pana proszę o przesłanie mi 5 opakowań ziół z wrotyczem.

Stosuję je z dobrym efektem, czuję się dobrze ustąpiły mi wzdęcia i kruczenia, nie mam dużego brzucha, no i same dobre skutki....

Myślę, że grzybica przewodu pokarmowego również się uspokoiła bo nie mam wilczego głodu na słodycze.

Przesyłka za pobraniem należności, albo proszę podać konto to przeleję należność.

 

Serdecznie Pana pozdrawiam z Torunia i życzę dużo dobrego.

 

Z wyrazami koleżeńskiego szacunku

lekarz onkolog Maria Dereń - Potkin

 

Toruń 20.07.17r.

 

 

Borys Boligar przy pracy

Hydrokolonoterapia w połączeniu z innymi metodami oczyszczania

Skuteczność oczyszczania jelita grubego ze wszystkich toksyn zwiększa się przy równocześnie prowadzonej terapii postnej, kiedy to sam organizm złuszcza zwyrodniałe nabłonki jelitowe i w czasie 36 godzin wymienia na nowe. Takie postępowanie ma ogromne znaczenie terapeutyczne. Przywrócenie „szczelności" barierom jelitowym hamuje napływ toksyn jelitowych do krwi i także przerywa oczyszczanie zastępcze przez skórę.

Dzięki temu udaje się w wielu przypadkach uzyskać poprawę, a nawet wyleczenie w szeregu chorób dermatologicznych, takich jak: łuszczyca, trądzik, alergie, grzybice. Również nasze doświadczenia z oczyszczaniem organizmu przy pomocy postu częściowego w postaci diety warzywno - owocowej w połączeniu z hydrocolonoterapią okazały się wysoce skuteczną metodą profilaktyki i leczenia szeregu chorób cywilizacyjnych, takich jak: choroby reumatyczne, miażdżyca, nadciśnienie, otyłość brzuszną, przewlekłe choroby zapalne, migreny, osłabienie odporności, choroby alergiczne, skórne, astma i wiele innych.

Hydrocolonoterapię można stosować przy bardzo wielu schorzeniach miejscowych i ogólnoustrojowych, takich jak: zaparcia, wzdęcia brzucha, biegunki, atonia jelita grubego, stany spastyczne jelita grubego, choroby pasożytnicze, grzybice. Hydrocolonoterapia pozwala na przygotowanie jelita grubego do badań radiologicznych, rektoskopii, kolonoskopii, czy też do zabiegów operacyjnych, powodujące zmianę bramy śmierci na bramę życia.

Czytaj więcej: Hydrokolonoterapia i inne metody oczyszczania

Oczyszczanie jelita grubego

Nowoczesny styl życia rujnuje nasze narządy wewnętrzne. Powszechnie spotykane przejadanie się przetworzonym przemysłowo pokarmem stanowi nadmierne obciążenie dla wszystkich narządów organizmu, nie tylko dla przewodu pokarmowego, gdyż wiąże się z rozwojem toksemii jelitowej i blokadą obrony immunologicznej.Niewielu ludzi wie, jak wielkie znaczenie dla stabilnego zdrowia ma prawidłowo funkcjonujące jelito grube. Starodawni lekarze tybetańscy twierdzili, że warunkiem dobrego zdrowia jest czyste jelito. Im bardziej prawidłowy jest kształt jelita grubego, tym dłużej człowiek będzie żył. Podstawowe funkcje jelita grubego:

  • wchłaniająca - w jelicie grubym wchłania się do krwi: glukoza, witaminy, aminokwasy, 95% wody i elektrolity;
  • wydalająca - w jelicie grubym zbierają się i utrzymują do wydalenia na zewnątrz masy kałowe (zaburzenia tej funkcji powodują zaparcia);
  • wydzielająca - jelito grube może wydzielać soki trawienne z dużą ilością fermentów (ok. 3000);
  • energo- i ciepłotwórcza - wskutek fermentacji treści pokarmowej temperatura jelita grubego jest wyższa o 1,5°C - 2°C od temperatury ciała (zaburzenie tej funkcji powoduje wychłodzenie organizmu);
  • stymulująca-jelito ma system stymulujący funkcje różnych organów i całych układów.

Czytaj więcej: Oczyszczanie jelita grubego

Oczyszczanie wątroby

Anatomia wątroby

Wątroba jest największym gruczołem w organizmie człowieka. Jej masa waha się od 1,5 do 2 kilo¬gramów. Jest miękkiej konsystencji i ma kształt nieregularnego stożka ściętego o zaokrąglonych brzegach. Wypukła górna powierzchnia jest zwrócona ku przeponie i dotyka jej dolnej powierzchni, dolna zaś zwrócona na dół i do tyłu, dotyka organów jamy brzusznej. Prawie ze wszystkich stron wątroba jest osłonięta przez otrzewną, za wyjątkiem tylno- górnej powierzchni, zrośniętej z dolną powierzchnią przepony. Wątroba jest ruchliwym organem. Będąc zawieszona przy przeponie, podąża zajej ruchami przy każdym wdechu i wydechu.

Czytaj więcej: Oczyszczanie wątroby

Oczyszczanie limfy, stawów, nerek i zatok

Po oczyszczeniu jelita grubego można rozpocząć oczyszczanie wątroby, limfy, stawów, nerek i zatok. Postaram się przybliżyć najprostsze i dostępne ogólnie metody. Metody te najlepiej jest stosować po uprzednim przeprowadzeniu diety {szczególnie po diecie warzywno-owocowej).

  1. Oczyszczanie limfy - rano wypić szklankę wody z jedną łyżką soli gorzkiej. Przygotować mieszankę z 2 litrów soku (4-6 grejpfrutów, 1-3 cytryny i pomarańczy). Do soku dodać 2 litry wody. Zacząć pić 30 minut po wypiciu soli glauberskiej i kontynuować picie co 20-30 minut, po 300 ml przez cały dzień. Nic nie jeść. W przypadku głodu zjeść pomarańczę. Przed snem zrobić lewatywę wodą z sokiem z cytryny. Zabieg powtarzać przez 3 dni. Drugiego i trzeciego dnia kuracji można jeść surowe warzywa i owoce. W ten sposób z organizmu wydali się kilka litrów chorej, kwaśnej limfy.

Czytaj więcej: Oczyszczanie limfy, stawów, nerek i zatok

Odrobaczanie

W mojej praktyce lekarskiej często spotykałem się z pacjentami, którzy po zabiegu hydrokolonoterapii, zauważali w kale martwe pasożyty, najczęściej glisty ludzkie lub owsiki. Był to dla mnie dowód na kompleksowe czyszczenie jelit, ale tez sygnał do opracowania jeszcze jednej, naturalnej metody oczyszczania organizmu - odrobaczenia. Długo szukałem odpowiednich preparatów roślinnych gdyż jestem przeciwnikiem chemicznych leków, które są niezgodne z koncepcją diety dr Dąbrowskiej. Przetestowałem też działanie licznych specyfików opartych na naturalnych komponentach. Dziś mogę zaoferować moim pacjentom unikalną metodę odrobaczania, być może najskuteczniejszą w Polsce, bo opartą na trzykrotnym zabiegu hydrokolonoterapii, czyszczeniu wątroby i doustnym przyjmowaniu zestawu silnie działających preparatów ziołowych: tabletek, nalewki i naparu ze skomponowanej przeze mnie mieszanki złożonej. Można zignorować pasożyty obecne w naszym ciele, ale czy warto, skoro powodują groźne choroby? Chemiczna walka z pasożytami przypomina koszenie trawy, która za kilka dni odrasta, żeby usunąć je z przysłowiowymi „korzeniami", trzeba co najmniej 6 tygodni i dyscypliny, ale warto to zrobić dla zdrowia i ciała.

Czytaj więcej: Pasożyty - Odrobaczanie

Ozon O3

OZONOTERAPIA BEZ TAJEMNIC

 

To nie wiek określa zanik tkanek i krążenia, tylko stopień zaniku tkanek i krążenia określa wiek człowieka.

 

Działanie ozonu na organizm człowieka zaczyna się w pierwszej kolejności od działania na krew. Najbardziej wyczuwalne i szybkie zmiany dotyczą erytrocytów. Człowiek ma pewną ilość erytrocytów niefunkcjonujących lub starych (pozbawionych hemoglobiny) i nie biorących z tego powodu udziału w procesie oddychania i dotleniania tkanek. Ilość takich komórek we krwi zdrowego człowieka w średnim wieku to około 20%. Oprócz tego mamy we krwi od 1% do 5% młodych erytrocytów - retykulocytów. U człowieka w stanie przewlekłego zmęczenia, przy przewlekłych schorzeniach lub po ciężkiej chorobie z przebiegiem ostrym, ilość starych komórek wzrasta do 30%. U mieszkańców miast lub ludzi palących ilość takich komórek jest jeszcze większa. A procent ten wzrasta z wiekiem. W ten sposób ilość starych (nie funkcjonujących) erytrocytów w populacji waha się od 20% do 40% i średnio wynosi 30%.

 

Czytaj więcej: Ozonoterapia

Serce

ZAWAŁ - czy to nieuniknione?

Serce. Ono potrafi kochać, cieszyć się,przeżywać najsilniejsze uczucia. Serce przyspiesza w czasie silnych emocji, a spowolnia, kiedy jesteśmy zrelaksowani. Jest szczególnym, niespotykanym silnikiem, który bez przerwy przetacza naszą krew w trakcie całego naszego życia.

Jest unikalne i dlatego bardzo skomplikowane. Nie myślimy o tym, rzadko wspominamy o naszym niestrudzonym, wytrwałym pracowniku. Żołądek poprosi o jedzenie, serce nie. Ono się nie skarży, nie przypomina o sobie do czasu naprawdę skrajnej potrzeby. Serce przypomina o sobie wtedy i tylko wtedy, kiedy już musi prosić nas o pomoc, kiedy jest mu naprawdę źle. Jesteśmy niewdzięczni. Często nie wsłuchujemy się w błaganie własnego serca. Nie myślimy o naszym wiernym i niestrudzonym słudze. Rozsądnie zachowuje się ten, kto dba o tych, którzy mu wiernie służą. Zabieganie o zdrowie staje się nieodłączną częścią kultury coraz większej liczby ludzi. Temu służy, wzrost poziomu wykształcenia oraz kultury ogólnoeuropejskiej.

Czytaj więcej: Zawał

Jak jeść

Jak jeść aby się nakarmić

Musicie nauczyć się nakarmić nie tylko ciało, ale i duszę!

Na szczęście w ostatnich czasach ludzie już wiedzą co jeść, co jest szkodliwe, a co pożyteczne. Teraz, zatem pragnę przedstawić lekcję spożywania posiłku, czyli jak trzeba prawidłowo jeść.

Jak je większość społeczeństwa? Oni połykają jedzenie mechanicznie, nieświadomie. W trakcie posiłku cały czas myślą o pracy, rodzinie, problemach. Miliony ludzi choruje nie zdając sobie sprawy, że ich choroby pochodzą od nieregularnego i nieprzemyślanego trybu żywienia. Po posiłku wielu ludzi odczuwa dyskomfort. Czasami choroba nieprawidłowego żywienia jest tak zaawansowana, że niekiedy w momencie posiłku mogą pojawić się bóle, rozpieranie w żołądku i w jelitach. W takim stanie człowiek nie może myśleć o problemach dnia, tylko stale jest zajęty swoimi chorobami. Podstawą zdrowia i szczęścia człowieka zawsze była i zostanie wiedza, aby nakarmić fizyczne i duchowe ciało. Dzisiejsza dietetyka opiera się o murowane pojęcia o pożyteczności i ilości kalorii zjedzonych produktów, wyłączając i całkowicie ignorując zmiany w ekologii człowieka i natury, w związku z niemądrym zachowaniem człowieka, w naszych trudnych, „atomowych" czasach. Początek jedzenia to powinna być cisza, skupienie się na jakości produktów, dobre przeżuwanie i głęboki oddech dla stworzenia odpowiednich warunków - jakby „palenie jedzenia".

Czytaj więcej: Jak jeść